Urinal kondomi

Material: sintetika ali latex

Fiksacija: samolepilni ali z kožnim lepilom/lepilnim trakom 


Ne glede na njihove značilnosti, imajo vsi urinal kondomi sledeče skupne lastnosti:

11 velikosti: izberete si lahko sebi najprimernejšo velikost (18 - 40 mm premera). Bolj se prilega, bolj je lepilo učinkovito.

Sintetični material: kondomi in kožna lepila ne vsebujejo latexa. To prepreči draženje kože in alergij, ki nastanejo kot posledica vsebnosti latexa.

Visoka elastičnost materiala: zelo visoka elastičnost omogoča, da se material prilagaja večji količini spontanega urina. Urin se ne zadržuje okoli penisa kar omogoča higienične pogoje in zmanjšuje tveganje za infekcijo.

Vzdržljivost materiala: izdelani iz tankega, a odpornega materiala, zagotavljajo odlično prileganje in zanesljivo pritrditev (lepilni film).

Povezovalna cevka: kondom in povezovalna cevka sta izdelana v enem kosu ali vsak posebej. Primerni so za vse urinske vrečke z ali brez adapterja.

Fiksacija: pri samolepilnih kondomih (izdelani iz enega kosa) je samolepilni del na notranji strani kondoma, ki omogoča hitro in enostavno namestitev. Nudi zanesljivo pritrditev med kondomom in kožo. Kondomi, izdelani iz dveh kosov (kondom je potrebno natakniti na povezovalno cevko), nudijo uporabniku možnost, da sam dozira količino lepila in s tem individualno namestitev kondoma.